კარგი ფორმის შესანარჩუნებლად ყველაზე მნიშვნელოვანია დაიცვათ უბრალო და გასაგები წესები, რომელთაც თქვენი გრაფიკის, კვების რაციონისა და კულტურის თავისებურად გადაწყობა შეუძლია. ადამიანის ჯანმრთელობის უმნიშვნელოვანესი განმპიროებებელი ფაქტორი სწორი და დაბალანსებული კვებაა. ჩვენ მიერ მოხმარებული პროდუქტები ორგანიზმს ამარაგებს ორგანოების მუშაობისთვის აუცილებელი ნივთიერებებით და ასევე ენერგიით, რომელსაც ჩვენ არა მხოლოდ სიფხიზლის, არამედ ძილის დროსაც კი ვხარჯავთ.
რაც უფრო ახალია პროდუქტები, რომელსაც მივირთმევთ, მით უფრო აქტიურია, ცოცხალია მათში ვიტამინები. საკვები – ესაა საწვავი, რომელსაც ჩვენი სხეული ჰორმონებში, ფერმენტებსა და ცვლის პროცესების რეგულაციისთვის აუცილებელ ელემენტებში
ამუშავებს.
ნივთიერებათა
ცვლა
– ადამიანის
ორგანიზმის
სიცოცხლისუნარიანობის
უმთავრესი
მექანიზმი
– პირდაპირაა
დამოკიდებული
მიღებულ
საკვებზე.
და
ა.შ… კარგად გააცნობიერეთ
საკითხის
მნიშვნელობა?
ყველაზე სწორ გრაფიკად მიჩნეულია არა სამჯერადი, არამედ ოთხჯერადი ან ხუთჯერადი კვება. შუალედებში კი შეგიძლიათ ხილიც მიირთვათ და არა ნამცხვრები და კანფეტები. რამდენიმე ხილის ერთად მირთმევა შეიძლება საჭმლის ჭამადაც მივიჩნიოთ. გახსოვდეთ, საკვების მიღება არ არის აუცილებლად რაიმე ორთქლადენილი თეფშიდან. საკვები შეიძლება იყოს რამდენიმე. შევამციროთ პორციები
გონივრულია პორციების შემცირება, რათა კუჭი პირველი, მეორე და მესამე თავი კერძებით, პლუს კიდევ კომპოტით არ გადატვირთოთ. გახსოვდეთ, რომ კუჭის ნორმალური, ბუნებრივი ტევადობა 250 მლ-ია, ეს კი ერთ ჭიქაზე ცოტათი მეტია. გონებით ჩადეთ საჭმელი, რომლის მირთმევასაც აპირებთ, 250 მლ-იან ფინჯანში და ეცადეთ ამ რაოდენობის საკვები მიირთვათ.
პორციები შეგიძლიათ ნელ-ნელა შეამციროთ, მთავარია, ეს პროცესი დაიწყოთ.ზედიზედ შეჭმული ვაშლიც.
No comments:
Post a Comment