Tuesday, 14 March 2017

სწორად კვების ოქროს წესები

                            

კარგი ფორმის შესანარჩუნებლად ყველაზე მნიშვნელოვანია დაიცვათ უბრალო და გასაგები წესები, რომელთაც თქვენი გრაფიკის, კვების რაციონისა და კულტურის თავისებურად გადაწყობა შეუძლია. ადამიანის ჯანმრთელობის უმნიშვნელოვანესი განმპიროებებელი ფაქტორი სწორი და დაბალანსებული კვებაა. ჩვენ მიერ მოხმარებული პროდუქტები ორგანიზმს ამარაგებს ორგანოების მუშაობისთვის აუცილებელი ნივთიერებებით და ასევე ენერგიით, რომელსაც ჩვენ არა მხოლოდ სიფხიზლის, არამედ ძილის დროსაც კი ვხარჯავთ.

რაც უფრო ახალია პროდუქტები, რომელსაც მივირთმევთ, მით უფრო აქტიურია, ცოცხალია მათში ვიტამინები. საკვებიესაა საწვავი, რომელსაც ჩვენი სხეული ჰორმონებში, ფერმენტებსა და ცვლის პროცესების რეგულაციისთვის აუცილებელ ელემენტებში ამუშავებს. ნივთიერებათა ცვლაადამიანის ორგანიზმის სიცოცხლისუნარიანობის უმთავრესი მექანიზმიპირდაპირაა დამოკიდებული მიღებულ საკვებზე. და .კარგად გააცნობიერეთ საკითხის მნიშვნელობა?
ვჭამოთ ხშირად და ცოტ-ცოტა
ყველაზე სწორ გრაფიკად მიჩნეულია არა სამჯერადი, არამედ ოთხჯერადი ან ხუთჯერადი კვება. შუალედებში კი შეგიძლიათ ხილიც მიირთვათ და არა ნამცხვრები და კანფეტები. რამდენიმე ხილის ერთად მირთმევა შეიძლება საჭმლის ჭამადაც მივიჩნიოთ. გახსოვდეთ, საკვების მიღება არ არის აუცილებლად რაიმე ორთქლადენილი თეფშიდან. საკვები შეიძლება იყოს რამდენიმე.                                                         შევამციროთ პორციები
გონივრულია პორციების შემცირება, რათა კუჭი პირველი, მეორე და მესამე თავი კერძებით, პლუს კიდევ კომპოტით არ გადატვირთოთ. გახსოვდეთ, რომ კუჭის ნორმალური, ბუნებრივი ტევადობა 250 მლ-ია, ეს კი ერთ ჭიქაზე ცოტათი მეტია. გონებით ჩადეთ საჭმელი, რომლის მირთმევასაც აპირებთ, 250 მლ-იან ფინჯანში და ეცადეთ ამ რაოდენობის საკვები მიირთვათ.
პორციები შეგიძლიათ ნელ-ნელა შეამციროთ, მთავარია, ეს პროცესი დაიწყოთ.ზედიზედ შეჭმული ვაშლიც.

No comments:

Post a Comment